România este nevoită facă în continuare împrumuturi de 80 miliarde de lei în acest an.

S-a ajuns aici strict și exclusiv din cauza guvernărilor haotice, lipsite de responsabilitate, ale guvernărilor de dreapta anterioare. Iar USR are o mare parte din vină, indiferent cât de mult încearcă să ascundă acest fapt, prin acuzații isterice și demagogice. Când PSD a plecat de la guvernare în 2019 datoria era 34% din PIB. În guvernările de dreapta a ajuns la 50%, iar acum Guvernul trebuie plătească 80 de miliarde de lei pentru a rostogoli împrumuturile făcute de Cîțu susținut de USR.

  • USR nu a acuzat niciodată împrumuturile uriașe ale statului când stătea la masă cu Cîțu sau când a susținut Guvernul Orban.
  • Statul se împrumută pentru a plăti acum compensații de miliarde pe o piață a energiei liberalizată aiurea, susținută frenetic de USR-iștii.
  • Statul se împrumută pentru a achita aproape 1 miliard de euro p vaccinuri COVID care vor fi aruncate la gunoi.
  • Statul s-a împrumutat în PNRR pentru a plăti consultanță firmelor USR-iste în sume mai mari decât proiectul în sine.(detalii)
  • Statul s-a împrumutat în PNRR pentru a face mii de km, de piste de biciclete cu prețuri până la 200.000 euro/Km, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro. Iar două treimi din sumă sunt bani pe datorie!