Sprijin pentru România

Pachetul de măsuri PSD va încetini creșterea inflației. Vedem cum țări cu economii puternice, precum Statele Unite, Germania, Franța, Italia se confruntă cu aceeași mare problemă: inflația. Ne-am fi dorit ca România să poată aloca mai multe resurse pentru sprijinirea populației și economiei. Dar au fost utilizate toate sursele de finanțare posibile, inclusiv fondurile europene rămase accesate în exercițiul financiar precedent, fonduri care acoperă jumătate din aceste program. Acest program nu și-a propus să îmbogățească pe nimeni, ci să îi sprijine pe cei vulnerabili să își asigure strictul necesar, precum și să susțină agricultura și industria alimentară românească într-un moment în care toate țările se concentrează de problema alimentară. Niciunul dintre cei care au criticat programul nu au propus nicio altă soluție.

  • Cei care atacă sau critică acest program nu au fost în stare să prezinte nicio soluție alternativă. Doar au criticat Guvernul, dar nu au propus nimic în loc. Oamenii au însă nevoie de sprijin și de soluții, nu de contre politice.
  • S-a observat însă reeditarea alianței USR-AUR, care, cel puțin la nivel discursiv au avut abordări identice, ca și cum ar fi frați de cruce în Opoziție. Și unii, și ceilalți au formulat aceeași critică, de parcă ar fi primit același punctaj de comunicare.
    • George Simion, președinte AUR: „Măsurile anunțate sunt insuficiente și tardive.”
    • Cătălin Drulă, președinte USR: „Pachetul propus e prea puțin și prea târziu”
  • Nici cei de la AUR, nici cei de la USR nu au fost în stare să prezinte nici măcar o singură măsură alternativă în locul măsurilor criticate.
  • Iar USR și-a dat deja măsura incompetenței la guvernare, când a lăsat pacienții să moară în spitale din lipsa medicamentelor, a nenorocit PNRR și a blocat programele de sprijin pentru IMM-uri.